top of page

AS WE SPEAK
Distributie & Promotie

Luisteraars voor jouw podcast

Van luisterdemo naar definitieve versie! Jouw podcast is klaar. En dan? Dan begint de ‘strijd om de luisteraar’. Stap 1 is de hosting en distributie. Bij AS WE SPEAK zorgen we ervoor dat jouw podcast te beluisteren is via elke gewenste en gangbare Podcast Player (Spotify, Apple Podcasts, Google etc.). Er zijn slimme manieren om de vindbaarheid van je podcast op deze platformen te optimaliseren. Uiteraard helpen je ook bij de inrichting van je eigen kanalen (inclusief security check).

Jouw doelgroep bereiken

Als de podcast ‘overal’ te beluisteren is, dan kunnen we pas echt aan de slag met een distributie en promotie strategie. Hoe maak je optimaal gebruik van je eigen kanalen? Hoe richt je een social media campagne in? En wat is de rol van video om meer luisteraars te krijgen? Allemaal relevante vragen met voor elk project en elk merk een ander antwoord. Het begint uiteraard met het maken van dé audiocontent waar jouw doelgroep echt op zit te wachten, het beste verhaal zeg maar! Dat is de manier om op te vallen. De mogelijkheden om je podcast te promoten zijn oneindig. Wij adviseren je een campagne op maat. Bijvoorbeeld door een PR plan te maken dat écht opvalt of door samen te werken met een mediapartner. Ook kun je met jouw podcast gericht adverteren in andere podcasts om luisteraars naar je show toe te trekken. Vergeet vooral ook niet na te denken over een realistische doelstelling, helemaal als je een niche doelgroep aan wilt spreken.

In the podlight : COMPOD!

Er gebeurt veel in het communicatievak en er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen. Daarom verkennen Maarten Nijboer en Monique van Vliet elke derde dinsdag van de maand een ander thema binnen communicatie. Iedere aflevering gaan zij in gesprek met een expert uit het vak en bespreken ze wat de POD schaft. Dit is COMPOD! Een samenwerking tussen Babbage Company en SRM Opleidingen, geproduceerd door As We Speak.

bottom of page